VERMIST / GEVONDEN

De dierenambulance ontvangt telefonisch en via de website dagelijks meldingen van vermiste en gevonden huisdieren. Al deze meldingen worden, zoals afgesproken met de gemeenten, bijgehouden zodat wij een actueel overzicht hebben dat voor iedereen toegankelijk is.
Voor gevonden dieren uit het wild kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen via 06 53 871 861.

LET OP:
Wegens een storing in ons registratiesysteem is het momenteel niet mogelijk om meldingen van vermiste en gevonden dieren op onze website in te zien, en kunt u uw dier niet als vermist bij ons opgeven.
We verwijzen u naar de website van Amivedi voor een actueel overzicht van vermiste en gevonden dieren. Vermissingen kunt u ook op deze website doorgeven.

Gevonden dieren (tijdelijke buiten werking)

Wanneer u een dier heeft gevonden kunt u in de lijst van vermiste dieren kijken. Indien het gevonden dier op de lijst voorkomt kunt u ons bellen en het meldnummer vernoemen, wij kunnen u dan met de eigenaar in contact brengen zodat het dier opgehaald wordt.

Staat het dier niet op de lijst? Bel ons dan zodat wij gepaste actie kunnen ondernemen zoals het dier controleren op een chip, het dier naar een asiel brengen of u verder adviseren.


Vermiste dieren (tijdelijke buiten werking)

Als uw huisdier vermist is kunt u via onderstaande link het dier als vermist opgeven. U kunt dan veel informatie over het dier, een foto en uw contactgegevens achterlaten zodat wij contact met u kunnen opnemen wanneer wij denken uw dier te hebben gevonden.

Ook kunt in de lijst van gevonden dieren kijken of uw dier wellicht al bij ons als gevonden is gemeld. Als u uw dier op de lijst ziet staan kunt u telefonisch contact met ons opnemen en daarbij het meldnummer vernoemen, dan kunnen wij u vertellen waar het dier zich bevindt.


Wat verder?

Amivedi

Amivedi is een landelijke database voor vermiste en gevonden dieren. Het is handig om deze database te raadplegen. Ook kunt u hier flyers van uw vermissing samenstellen die u door de buurt kunt verspreiden.

Dierenarts en dierenasiel

Soms worden gevonden dieren naar een dierenarts gebracht. U kunt daarom ook bij uw dierenarts informeren of uw dier misschien daar verblijft. Het is overigens niet de bedoeling dat gevonden dieren naar de dierenarts worden gebracht.

Daarnaast worden gevonden dieren regelmatig door de vinder zelf naar het honden- en kattenasiel gebracht. Het is raadzaam om ook hier te informeren.

Andere dierenambulances

Wanneer u een dier op de grens van ons werkgebied kwijt bent of juist heeft gevonden is het handig om ook de dierenambulance van het omliggende gebied te bellen.

Dierenambulance De Gelderse Vallei
Gemeenten Ede, Veenendaal
06 - 53 36 70 18 - Website (opent in nieuw scherm/tabblad)

Dierenambulance Arnhem e.o.
Gemeenten Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar
026 - 36 49 111 - Website (opent in nieuw scherm/tabblad)

Dierenambulance De Heuvelrug
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
06 - 51 10 82 74 - Website (opent in nieuw scherm/tabblad)

Dierenambulance Tiel
Gemeenten Tiel, Geldermalsen, Buren, Lingewaal, Neerijnen, Neder-Betuwe
0344 - 627071 - Website(open in een nieuw scherm/tablad)