Welkom!

Dierenambulance Nederrijn rukt jaarlijks meer dan 2000 keer uit om dieren in nood te helpen in de gemeenten Ede, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Onze deskundige vrijwilligers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar klaar voor deze taak.

Wellicht heeft u onze ambulance in uw straat gezien waar onze collega's een wild dier, vogel of huisdier helpen.  

Dierenambulance Nederrijn is een stichting en volledig van sponsors en donaties afhankelijk qua inkomsten. Alle collega's op de ambulance zetten hun eigen tijd in voor dieren in nood.

Laatste nieuws


Op een heldere ochtend in een stukje bos van Oosterbeek, waar de zon helder is en de vogels hun liedje van de dag floten, voltrok zich een opmerkelijke gebeurtenis. Een noodkreet ging uit naar de dierenambulance – twee dassen waren vast komen te zitten in een diepe mestkuil.

Als ware helden betraden de ambulancecollega’s het schouwspel, hun harten vervuld van vastberadenheid. Bij aankomst werden ze verwelkomd door een groepje behulpzame omstanders, klaar om hun steentje bij te dragen aan de reddingsoperatie. Samen vormden ze een bont gezelschap van mens en natuur, vastbesloten om deze situatie tot een goed einde te brengen.

Met een blik op de kuil zagen ze de gestreste dassen, een mannetje en een vrouwtje, die duidelijk verlangden naar een snelle ontsnapping uit hun benarde positie. De ambulancemedewerkers en de omstanders bogen zich samen over de uitdaging en bedachten al snel een inventieve oplossing. Met hooibalen bouwden ze een slim gangetje naar de vrijheid – een pad dat de dassen als een veilige weg naar de bevrijdende vangkooi leidde. Gehuld in beschermende handschoenen en met een glimlach van oor tot oor, begeleidden ze de dassen een voor een naar de vangkooi.

De adrenaline gierde door de aderen van de redders, een mix van opluchting en voldoening terwijl ze getuige waren van het succesvolle moment van bevrijding. En zo eindigde het avontuur in Oosterbeek, een verhaal van teamwork, inventiviteit en de warmte van de gemeenschap. Voor de medewerkers van de dierenambulance en de behulpzame omstanders zal deze ochtend altijd een speciale plaats innemen in hun harten, een herinnering aan de dag dat ze samenwerkten om twee kleine avonturiers terug te brengen naar hun natuurlijke habitat, waar ze thuishoorden.