Welkom!

Dierenambulance Nederrijn rukt jaarlijks meer dan 2000 keer uit om dieren in nood te helpen in de gemeenten Ede, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Onze deskundige vrijwilligers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar klaar voor deze taak.

Wellicht heeft u onze ambulance in uw straat gezien waar onze collega's een wild dier, vogel of huisdier helpen.  

Dierenambulance Nederrijn is een stichting en volledig van sponsors en donaties afhankelijk qua inkomsten. Alle collega's op de ambulance zetten hun eigen tijd in voor dieren in nood.

Laatste nieuws


Net als een vliegtuig, heeft een zwaan een start- en landingsbaan nodig om te vliegen.  

 

 

Een oproep kwam binnen bij de centrale van Dierenambulance Nederrijn - een zwaan had zichtzelf vastgezet op een balkon in Wageningen. Een ongewoon gezicht, zelfs voor een stad waar alles kan gebeuren. 

Met een flinke dosis vastberadenheid, begaf het team zich naar het betreffende appartement. Gewapend met een ladder en een zwanenzak, waren ze klaar om deze gevleugelde indringer te pakken te krijgen. Het kosste wat moeite, maar uiteindelijk werd de zwaan veilig in de zak gekregen en naar beneden getakeld. Een paar verschoven meubels en wat plantenbladeren waren de enige sporen van zijn tijdelijke bezoek.

 

Eenmaal bij de nabijgelegen vijver aangekomen, maakte de zwaan zijn grandioze entree. Zelfs de lokale ganzen moesten plaatsmaken voor deze nieuwe vijverkoning. 

Terwijl de zwaan zichzelf bevrijdde in het kalme water, keerde het team terug naar hun ambulancenest, wetende dat ze weer een ongewoon hoofstuk hadden toegevoegd aan het boek van de stad. Want in Wageningen, waar de stad en de natuur samenkomen, zijn zelfs de alledaagse gebeurtenissen gevuld met avontuur.